obrechye.ru

Колку чини еден стан во Москва? Еднособен стан во Москва: цена

И покрај падот на националната валута и економската криза, во државата луѓето продолжуваат да продаваат и купуваат недвижен имот. Долги години тие штедат пари за долгоочекуваниот стан. Најскапиот имот е Москва. Но, дури и тука конечната цена е под влијание на многу фактори.

Цената е определена од локацијата

Недвижноста има такво име затоа што не може да се премести. Како и во другите руски градови, цените за станови во Москва зависат од областа во која се наоѓаат. Живеалиште со ист изглед, подот во различни делови на градот може да има сосема поинаква цена. Постои можност да купите луксузен стан во неколку спрата надвор од главниот град по прифатлива цена. За истите пари ќе им бидат понудени еднособен апартмани во центарот.

колку е стан во МоскваНајниски цени за станови во Москва се нудат во оддалечените области на градот. Во исто време метрото ќе мора да достигне најмалку 20 минути со јавен превоз. Најмалата престижна област е МКАД. И тоа е уште поевтино да се добие свој дом, ако одите во предградијата. Многу заштеди значително со купување на станови тука. Во овој случај, вреди да се размисли дека работата ќе мора да добие најмалку два часа. Победа на оние кои имаат сопствен автомобил. Но, дневните трошоци за бензин и престој во сообраќајниот метеж можат да ја обесхрабрат секоја желба да купат сместување надвор од главниот град.

Во која област да купат станови?

Поранешните работници се помалку атрактивни за помладата генерација москвичи. Значително намалување на цената на станови во области како што се Лублин, текстилни работници, срп и чекан, Lianozovo, итн ... Овие области се не само плашиш купувачи далеку од центарот. Соседите во многу случаи се одлучувачки фактор. Многу луѓе не се многу заинтересирани за тоа колку стан е во Москва во оддалечена област. Но, животната средина и пресекот на сообраќајот се многу важни. Дали да се купат станови во областа, која е страшно да се биде на улиците во текот на ноќта?

цени за станови во МоскваТакви области како што се Патријаршиските езера, Тверска, Арбат, Кутузовски проспект, Воробиови Гори се сметаат за побезбедни. Цената на еднособен стан во Москва може да биде навистина висока. Но, ако областа е добро осветлена, постојат посебни места за пешачење со деца, а веднаш до градините и училиштата, прашањето за цената не се јавува.

Пред да одлучи каде точно да купи стан во Москва, вреди да се ажурираат информациите за областите. Секоја област има своја репутација со добро воспоставена ниво на цените и домување класи. Со оглед на нивните финансиски можности и основни барања, секој може да направи соодветен избор.

Централна административна област

Недвижен имот во срцето на главниот град за многу години се карактеризира со висока ликвидност. Не евтин ќе биде стан во центарот на Москва. Цената за новите згради, која секоја година се појавува се повеќе и повеќе, ќе биде нешто помала. Еден квадратен метар во центарот ќе чини најмалку 10 илјади долари. Во некои области се градат елитни станбени комплекси. Просечната цена на квадратен метар тука е 18-20 илјади долари. Во почетокот на 2014 година беа отворени станбени комплекси како што се "Градините во Пекинг" и "Градинарски населби".

цена на еден стан во МоскваВо секундарниот пазар се развила малку поинаква ситуација. Најевтиниот стан во центарот ќе чини најмалку 6 милиони рубли. И ова е само цената на еднособен стан во Москва со вкупна површина од околу 33 квадратни метри. м Постојат опции за поскапи станови. На пример, домување за две соби со вкупна површина од 60 квадратни метри. m ќе чини најмалку 10 милиони рубли.

Југозападен административен округ

Претходно, оваа област беше поделена само во областите за спиење. Голем број образовни институции доведоа до фактот дека луѓето требаше да изградат соодветно домување. Изградени се бројни панелни куќи. Главниот врв на развојот во оваа област е во 70-тите години на минатиот век. До сега постојат многу куќи. Затоа, секундарниот пазар на недвижности тука е поразвиено. Цената по квадратен метар не надминува 180 илјади рубли. Ова доделување на станови, кои можат да си дозволат лице со просечен приход.

стан во центарот на московската ценаИсто така има и нови згради во Југозападниот округ. Имотот ќе биде многу поевтин тука од стан во центарот на Москва. Цената на еден квадратен метар нема да надмине 240.000 рубли. Денес, овде е создаден огромен број на објекти од деловна класа. Новите области за спиење не се изградени. Постојат комбинирани куќи, во кои има и станови и канцелариски простор. Цената на стан во нова бизнис класа во просек е 19 милиони рубли.

Западен административен округ

Ова е прилично престижна област на главниот град. Тука се реконструира Можајскоје автопат. Западниот административен округ има сè за нормален живот на митрополитот. Има добри детски градинки и училишта, постои можност да се посетат спортски објекти, а младите луѓе се забавуваат во ноќни клубови.

нов стан московски стан цениСе повеќе и повеќе млади семејства сакаат да купат станови во Западниот административен округ. Затоа, нови згради се појавуваат овде доста. Повеќе од 10% од изградбата станбени згради во Москва е концентрирана во оваа област. Неодамна за продажба беа изложени станови на станбен комплекс "Mosfilmovsky". Цената на еден квадратен метар тука е околу 200 илјади рубли. Ќе биде лесно да се пресмета колку е двособен стан во Москва. Цената ќе зависи од распоредот и просторот.

Цените на секундарниот пазар на Западниот округ практично не се разликуваат од цената на новите згради. Просечната цена на стан во Москва ќе биде 5 милиони рубли.

Северозападен административен округ

Оваа област, според експертите, е најмногу еколошки. Затоа, семејствата имаат тенденција да се здобијат со домување тука првенствено со мали деца. Тука се наоѓа резервоарот Химки, до кој московјаните сакаат да се одморат во топла сезона. Постои уште една голема предност на Северо-Западниот округ. Железничката комуникација е добро развиена тука. Секој може да стигне до нивната дестинација без сообраќајни метежи.

москва станови од градител цениНови згради во оваа област се појавуваат во две насоки. Тие се дизајнирани за масовниот сегмент и бизнис класата. Најскапиот е станбен комплекс "Скарлет плови". За домување ќе мора да плати најмалку 16 милиони рубли. Исто така се нудат и нови згради со економска класа. На пример, станбен комплекс "Албатрос" нуди за 7 милиони рубли стан во Москва. Цените, фотографиите и повеќе информации за комплексот може да се најдат директно од инвеститорот.

На секундарниот пазар на недвижности е исто така добро развиен во Северозападниот округ. Во принцип, домување се нуди за продажба во панел куќи. Просечната цена на квадратен метар е 190 илјади рубли.

Северна административна област

Северен дел од главниот град се одликува со прекрасен сообраќаен спој. Тука се наоѓа најпрометната метро станица. Пред да наведете колку чини стан во Москва, во Западниот округ, вреди да се одлучи дали има потреба да патувате во оддалечени области на главниот град. Впрочем, сообраќајот раскрсница има значително влијание врз вредноста на недвижен имот.

просечната цена на стан во МоскваКако и во другите области, сите нови згради во оваа област се нудат во две насоки - економска класа и бизнис-класа. Цената на стан во елитна куќа ќе биде најмалку 19 милиони рубли. Но, за економијата класа ќе мора да плаќаат многу помалку. Претставеното домување има вредност нешто повеќе од 7 милиони рубли.

Ситуацијата во секундарниот пазар е слична со другите региони. Просечната цена на плоштадот е 195 илјади рубли.

Североисточниот округ

Оваа област на главниот град е исто така доста престижна. Колку чини еден стан во Москва, ако во близина има популарен трговски центар "Вавилон", како и ботаничка градина? Многу скапо. Цените за станови од економска класа не паѓаат под 9 милиони рубли. Но, трошоците за домување бизнис класа започнува од 14 милиони рубли. За 15-16.000.000 можете да купите добар еднособен стан во област со одлична транспортна размена. Во близина има училишта и градинки. Викендот може да го поминат целото семејство во еден од многуте забавни центри.

Во секундарниот пазар, цените се малку пониски. Просечната цена на еден квадратен метар е 170 илјади рубли. И најевтиниот стан, кој сега е на продажба, има цена од 4 милиони рубли. Ова е просторија со една просторија со вкупна површина од 22,5 квадратни метри. м.

Источна административна област

Оваа област е најнаселена во Москва. Постојат такви престижни области како Измаилово и Гојањово. Тука има и навистина стари згради и нови куќи. Повеќето од новите згради им припаѓаат на бизнис класата. Оттука и високите цени.

Источната административна област дава можност да се разбере како Москва се промени со текот на годините. Апартмани од градител, цените почнувајќи од 200 илјади по квадратен метар, се наоѓа веднаш до оригиналните стари згради. Во исто време, цените на секундарниот пазар не се разликуваат значително од новите згради. Впрочем, стари куќи имаат голема површина и високи тавани. Цената по квадратен метар не падне под 170 илјади рубли.

Јужен административен округ

Оваа област е најмалку престижна во главниот град. Голем број фабрики кои се во областа имаат значително влијание врз животната средина. Изберете сместување за постојан престој во ова место е само еден. Колку чини еден стан во Москва, ако областа не е популарна? Релативно ефтин. Дури и во новата зграда може да купите станови само 4,5 милиони рубли. Минималната цена на квадратен метар е 110 илјади рубли. Во 2014 година изграден е станбен комплекс Царицыно-2.

На секундарниот пазар нештата исто така не се најдобриот начин. Воопшто не е нова Москва. Цените на апартмани се многу различни. Но, дури и најскапите станови не чинат повеќе од 5 милиони рубли. И просечната цена на квадратен метар тука е 160 илјади рубли.

Југоисточна административна област

Оваа област има историска вредност. Овде постојат навистина антички градби, станови во кои се скапи. Во исто време, постои и рафинерија за нафта во Југоисточниот округ, што има значително влијание врз еколошката состојба во главниот град. Тоа дефинитивно не вреди да се купи стан за живеење со мали деца.

Апартмани во новите згради се многу поевтини отколку во секундарниот пазар. Просечната цена е 130 илјади рубли по квадратен метар. Во исто време во секундарниот пазар може да се купи стан по цена од 165 илјади рубли по квадратен.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Москва. Градски парк 1`: критика, цениМосква. Градски парк 1`: критика, цени
ГК ПИК, Салареев Парк: апартмани во нов станбен комплексГК ПИК, Салареев Парк: апартмани во нов станбен комплекс
Колку чини еден киловат електрична енергија во Москва? Цени и решенијаКолку чини еден киловат електрична енергија во Москва? Цени и решенија
Партиции во еднособен стан првично zoniruyut собаПартиции во еднособен стан првично zoniruyut соба
Најскапиот стан во светот. Примери на елитен недвижен имот и неговиот описНајскапиот стан во светот. Примери на елитен недвижен имот и неговиот опис
Една мала компанија - што е тоа, полноправна стан или комунален стан?Една мала компанија - што е тоа, полноправна стан или комунален стан?
Дали вреди да се продаде сега недвижен имот? Дали сакате да го продадете имотот во 2015 година?Дали вреди да се продаде сега недвижен имот? Дали сакате да го продадете имотот во 2015 година?
Развивачи. Новосибирск - град на нови зградиРазвивачи. Новосибирск - град на нови згради
Добри области на Москва за живеење. Оценка на најдобрите области на Москва за живеењеДобри области на Москва за живеење. Оценка на најдобрите области на Москва за живеење
Каде во Русија е најевтиното домување: регион, градКаде во Русија е најевтиното домување: регион, град
» » Колку чини еден стан во Москва? Еднособен стан во Москва: цена