obrechye.ru

Одреди ја возраста на кучиња според човечките стандарди

Тоа не е тајна за никого како вознемирени сопственици ги третираат своите миленици. Добивајќи го саканото кутре од два до три месеци, секој сопственик толку се навикнува на него, што многу често почнува малку да го хуманизира, изедначувајќи се со обичен дете. Тоа не е изненадувачки тоа очекуван животен век А четири нозе пријател загриженост на сопственикот далеку од минатата година. Значи, како можете да ја одредите возраста на кучиња според човечките стандарди?

возраст на кучиња според човечките стандардиРасите на четири нозе пријатели се класифицирани, пред сè, во зависност од големината на животното, и се поделени на мали, средни и големи. Определувајќи ја возраста на кучиња според човечките стандарди, овој фактор, исто така, мора да се земе предвид. Вреди да се напомене дека најактивниот раст е забележан кај животните во текот на првите две години, во зависност од расата. Понатаму, пресметувајќи ја возраста на кучиња според човечките стандарди, многу експерти се придржуваат кон степенот, според кој во големи раси 1 година од животот е еднаков на 7 години човечки живот. Просечното куче е еднакво на 6 години на сопственикот, а кај мали раси соодносот е 1 до 5.

возраст на кучиња според човечките стандардиЧесто сопствениците на животни се заинтересирани за тоа како да ја пресметаат возраста на кучето според човечките стандарди, земајќи го своето семејство бездомник. Во овој случај, ветеринарите, како по правило, обрнуваат внимание на појавата на животното. Пред сè, неопходно е да се процени состојбата на забите на четири нозе пријател. Особено, кученцата на возраст од една година ќе имаат бели заби и чисти заби. Појавата на рација на нив укажува на тоа дека миленичето е веќе околу две години, а формирањето на забен камен ја означува возраста на домашно милениче, кое е најмалку 3 години. Покрај тоа, возраста на кучиња според човечките стандарди често се определува од состојбата на капчето на животното. Кај млади поединци, таа е мека, свиленкаста и чиста. Но, кучињата на возраст веќе имаат поостра и поцврста покривка, често со земање.

човечкото време на кучетоСепак, треба да се забележи дека човечкото време на кучето, утврдено со различни начини, не влијае на времетраењето на својот живот. На прво место, тоа влијае на педигре карактеристики на животното. Покрај тоа, не најмалку улогата ја игра пол на кучиња. Особено, кучињата живеат малку подолго од мажите. Па, што е најважно, животниот век на домашно милениче е директно зависен од начинот на кој живее. Ако сопственикот сака да му даде на својот миленик долг и среќен живот, ви требаат следново: долги и активни прошетки, игри на отворено и, се разбира, правото, урамнотежена исхрана. Во овој случај, миленичето не само што ќе биде бескрајно среќен, туку и силен и здрав. Покрај тоа, без оглед колку е старо кучето, во било која возраст ќе биде изгледа убаво, удирајќи ја нивната бодрост, ако го задржат во љубов и љубов, компетентно се грижат за тоа. Затоа, веројатно, тоа не е толку изненадувачки кога мајсторите ги изедначуваат своите миленици со чудна, но сепак толку блиски и мајчин деца ...

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Мистериозната мачка. Колку години има пријател со четири нозе?Мистериозната мачка. Колку години има пријател со четири нозе?
Командантот на кучиња - совршените чувариКомандантот на кучиња - совршените чувари
Најдобра раса на кучиња за детеНајдобра раса на кучиња за дете
Кинески раса на кучиња: од императори до денесКинески раса на кучиња: од императори до денес
На што зависи возраста на куче и маж?На што зависи возраста на куче и маж?
Како да се одреди возраста на кучето во забите за пет минутиКако да се одреди возраста на кучето во забите за пет минути
Дисплазија кај кучиња: степен, причини, третманДисплазија кај кучиња: степен, причини, третман
Како да знаете за возраста на куче без документи? Кога кучето старее од сопственикот?Како да знаете за возраста на куче без документи? Кога кучето старее од сопственикот?
Табелата `Возраст од мачка со човечки стандарди`. Како да се одреди возраста на…Табелата `Возраст од мачка со човечки стандарди`. Како да се одреди возраста на…
Кога е подобро да се вакцинираат кученцата.Кога е подобро да се вакцинираат кученцата.
» » Одреди ја возраста на кучиња според човечките стандарди