obrechye.ru

Зошто не авиони со парен мотор? Изгледи за развој на современа конструкција на авиони

Човештвото секогаш се стремело кон небото, а легендата за Икар е само една од доказите за тоа. Само недостатокот на соодветни материјали и технологии се чуваат од слободен лет. Веќе во 18 век, извонредните научници ја докажале невозможноста да аплицираат авиони, управувано од мускулната моќ на човекот. Појавата на работни примероци парни машини даде ентузијасти надеж за олицетворение на долгогодишниот сон на човекот во животот.

зошто не авиони со парен мотор

Прашањето зошто авионите со парен погон не се прават, не е правилно формулирано. Наместо тоа, треба да се запрашаат зошто таквите возила не летале. Обидите за опремување на авионите со единствена работна машина во тоа време беа. Значи, нашиот сонародник Можајски А.Ф. доби патент за авионот што го измислил во 1881 година и го изградил. Електраната била два парна мотори на англиски јазик.

Тој успеа да го изгради авионот, но тестовите завршија со несреќа поради недостаток на компензатори за тркалање. Планетарот едноставно падна на крило и падна на земја. Поуспешни во областа на изградба на авиони со пареа мотори беа браќата Џорџ и Вилијам Беслер. Во 1933 година, тие можеле да го кренат својот биплан во воздух со двоен степен на проширување. Значи сите исти, зошто не авиони со пареа мотор?

Современи случувања во градењето на авиони

изгради авион

Одбивањето да се користи овој тип на енергетски единици во конструкцијата на авиони се должи, пред се, на мала ефикасност. Обидите да се зголеми тоа доведе до такви технички и технолошки проблеми, чијашто резолуција ги намалува сите позитивни аспекти на пареата на нула. И тој има достоинство. На пример, можноста за обратен значително ја намалува должината на траењето по слетувањето.

Нивото на бучава од таков мотор е толку ниско што во лет е можно да се зборува во отворена кабина без посебни средства. Како гориво е можно да се користат какви било запаливи материи: алкохол, гас, сурова нафта, јаглен и многу повеќе. Покрај тоа, на коефициент на ефикасност тоа е можно поради употребата на амонијак во улогата на работното тело на моторот.

Назад кон крајот на седумдесеттите години на минатиот век група советски инженери предводена од Макаров Ју.В. Проектот беше развиен и отелотворени во металниот амониум-пареа мотор. На тестовите покажа прилични карактеристики, а во производството беше многу полесно мотор со внатрешно согорување. Постои легитимно прашање за тоа зошто не авиони со парен мотор.

авион радио контролиран

Одговорот лежи во тоа што многу авиони, почнувајќи од банални неподготвеноста, навидум се занимава агенции за спроведување на пронајдокот и се стави крај на заговор во светот на нафтени компании кои се обидуваат да го забави развојот на алтернативен мотор. Можеби, трошење на ресурси на нашата планета се уште прават човештвото се опорави, и тогаш прашањето зошто авиони со мотор на пареа, престанува да биде на дневен ред.

Развојот на воздушниот транспорт и изградбата на радикално нови авиони сеуште е прилично нејасен. За едноставно лице кое живее со сон за летање, е достапен само радио контролиран авион. Оваа играчка ќе направи да се чувствувате како вистински пилот и освојувач на небото.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
ATR 72 е идеален авион за авион со краток дострелATR 72 е идеален авион за авион со краток дострел
Легендата за светското воздухопловство - авионот `Боинг`Легендата за светското воздухопловство - авионот `Боинг`
Постојано ажурирање на флотата на авионот, Аерофлот се сети на својата 90-годишна историјаПостојано ажурирање на флотата на авионот, Аерофлот се сети на својата 90-годишна историја
Несреќи на авиони: вистински фактиНесреќи на авиони: вистински факти
Паралелизам на авиони: состојба и својстваПаралелизам на авиони: состојба и својства
Руслан авиони се најголеми во светотРуслан авиони се најголеми во светот
`Белуга` - авион на новата генерација`Белуга` - авион на новата генерација
Патнички авион Нека L-410: спецификации, фотографии и освртиПатнички авион Нека L-410: спецификации, фотографии и осврти
FSX: Авион и карактеристикиFSX: Авион и карактеристики
Зошто летаат авионите? Потребен минимум за полетувањеЗошто летаат авионите? Потребен минимум за полетување
» » Зошто не авиони со парен мотор? Изгледи за развој на современа конструкција на авиони