obrechye.ru

Вртлива завртка: употреба

Индустријата произведува огромен број видови прицврстувачи дизајнирани за различни цели. Тоа се ноктите, завртките, завртките, сидра, завртки. Тоа е второто кое ќе се дискутира. А завртката е поврзувачки елемент со конусова глава и шипка со навој по целата должина. Се користи за поврзување на различни делови (дрво, метал, пластика, итн.). Заливот за прицврстување мора да биде навојен. Во рамнината на главата се сече вкрстен облик за навртување.

завртка заврткаПонекогаш е потребно да ги поврзете деловите на таков начин што нивните површини немаат никакви испакнати делови. Во овој случај, се користи завртка со глава за глава: безбедно прицврстување на две површини, надворешно останува апсолутно невидливо. Во обичните луѓе, тоа често се нарекува завртка "пот". За да го монтирате овој конектор, користете одвртувач Филипс. По инсталацијата во дупката со навој, завртката е прицврстена во десната страна.

Ова прицврстување се користи во различни области на индустријата: изработка на инструменти, механички инженеринг, бродоградба, комунални услуги и други области. И во производството на мебел завртка со шалче главата - само неопходен елемент. Со него, табели, комоди, кревети, кабинети и други елементи за внатрешни работи се естетски атрактивни и удобни. Честопати ваквите завртки имаат различни додатоци, на пример, внатрешен шестоаголник, заострен крај за саморез, итн. Ова во голема мера го проширува обемот на нивната примена.

Ален заврткаШестоаголната завртка е корисна во случаи кога е неопходно периодично да се поврзуваат и исклучуваат делови. Од вообичаеното, се разликува од присуството во главата на дупка со посебен облик. За одвртување и завртување во него се вметнува посебен хексагонален клуч. Таквите сврзувачки елементи се посилни од едноставни, и покрај тоа што служи многу подолго. Приклучоците од вообичаената завртка со чести отварање брзо стануваат неупотребливи, што никогаш не се случува со хексагонален жлеб.

Завртка со глава за глава не ги расипува појавите на нештата, а завртката со внатрешен шестоаголник е многу сигурна. Двата вида на прицврстување се многу популарни и во индустријата и во секојдневниот живот. Со комбинирање на овие квалитети, завртките се произведуваат истовремено со главата и внатрешниот шестоаголник. Користејќи ги, станете многу силни, а во исто време и незабележливи врски.

Болт-на

ГОСТ за завртки и завртки бара употреба на само специјален челик за нивно производство, бидејќи квалитетот на овие елементи често е директно поврзан со силата на многу важни соединенија. На пример, во градежништвото и машинското инженерство на сигурноста на таквите прицврстувања, безбедноста, дури и животот на луѓето, може да зависи.

Завртки и завртки може да бидат направени од месинг, бакар и дрво. Челичните сврзувачки елементи се произведени и без премази и со тоа. Последново е најчесто белиот цинк.

Завртка со глава со глава е многу важна, а понекогаш дури и незаменлив елемент. Во моментов, без конструкциите направени со нејзина помош, невозможно е да се замисли практично секоја индустриска сфера. Не помалку често се користи во секојдневниот живот, овозможувајќи ви да извршите многу силни, скриени и точни врски.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Видови шрафцигери: крст, рамен, ѕвезда, индикатор. Избор на инструментот за неговата наменаВидови шрафцигери: крст, рамен, ѕвезда, индикатор. Избор на инструментот за неговата намена
Самовртена шрафцигер со шестоаголна глава: димензии. Самолепливи завртки за дрвоСамовртена шрафцигер со шестоаголна глава: димензии. Самолепливи завртки за дрво
Некои препораки за одвртување на завртката со искинати рабовиНекои препораки за одвртување на завртката со искинати рабови
Како да го изберат правото споите?Како да го изберат правото споите?
Завртете го бетонот - што е и за што еЗавртете го бетонот - што е и за што е
Како да изберете завртка за drywall?Како да изберете завртка за drywall?
Тај-во мебел Болт: видови и големиниТај-во мебел Болт: видови и големини
Што е пеперутка-пеперутка за гипс картон?Што е пеперутка-пеперутка за гипс картон?
Мебел сврзувачки елементи. Поврзувачки делови за мебелМебел сврзувачки елементи. Поврзувачки делови за мебел
Која е употребата на мешавина од мешавина?Која е употребата на мешавина од мешавина?
» » Вртлива завртка: употреба