obrechye.ru

Како да започнете бизнис ако немате искуство и пари

Како да започнете бизнис ако немате искуство и пари? Ова прашање ги возбудува скоро сите. Бизнисот има големи предности во однос на вработувањето. Тоа дава сосема различни можности: социјален статус, удобно сместување, лично возило, патување во странство, добротворни цели и многу повеќе. Сепак, во него има и недостатоци: ризици, конкуренција, стечај. Сепак, сега има се повеќе и повеќе луѓе кои се подготвени да преземат ризици заради добри и нови можности. Единственото нешто што запира многу во почетната фаза е недостатокот на знаење, искуство и пари. И обратно, идејата, разбирањето за тоа каде да започнете со вашиот бизнис, помага да се преселите од ќор-сокакот и да започнете патот кон вашиот успех.

каде да започнете со вашиот бизнис

Што треба да знаете

За да разберете како да започнете со вашиот бизнис, не е неопходно да изучите еден тон литература, да поминете низ безброј обуки. Неопходно е само:

  • Прво: да се одлучи за лажат (кои не треба да бидат нови, но по можност во дух). На пример, ви се допаѓа убава и модерна облека. Тогаш бизнисот може да биде продавница, бутик или облека за: канцелариски работници, деловни дами, клубови. Можете да изберете лажат, ако само вие разберете нешто во врска со тоа.бизнис, каде да почнам
  • Второ: темелно размислете за тоа што може да помогне или да го спречи бизнисот. Размислете за тоа кој е вашиот потенцијален клиент, како тој дознава за вас, дали е лесен за него да се сервисира. Дали на вашата територија постојат конкуренти? Како ќе се разликувате? На пример, неодамна таксистот (не нова сфера) има нова услуга наречена "пијан возач". Се состои во фактот дека двајца возачи доаѓаат во автомобилот, од кои еден го зема пијаниот купувач на својот автомобил, а вториот следи и го зема првиот по извршувањето на услугата.
  • Трето: да се разбере колку е важна организацијата на личното време и време на вработените. Не толерирајте мрзеливост и недостаток на организација, нема бизнис. Каде да се почне тука е неопходно, така што е со проучување на нивните слабости. Луѓето кои во крајна линија ќе работат за вас треба да чувствуваат дека знаете и разбирате што можете да ги прашате од нив. И ова разбирање доаѓа кога ќе ги подобрите вашите бизнис вештини.
  • Четврто: знаењето каде да започнете со вашиот бизнис не е доволно за да го отворите вашиот бизнис. Ние мора да дејствуваме!

Како да се доживее искуството

Постојат два начина: да работите малку како асистент (или вработен) во одбраната област или да одите на дистрибутерите на Мрежен компании. И двете ќе дадат целосна слика за бизнисот. Значи, ќе разберете каде лежат замките, што всушност може да очекувате и, на крајот, ќе ви биде полесно да одлучите како да започнете со вашиот бизнис. Ако има било какви стегачи, тематските обуки, кои честопати се обезбедуваат од страна на компании за развој за бесплатно или условно платени, ќе помогнат да се ослободат од нив. Така, ќе заштедите време, пари и ќе ги зачувате нервите.

Каде да се добијат пари за почеток

На прашањето како да започнете бизнис без пари, постои едноставен и безмилосен одговор - нема начин! Дури и ако започнете со услужниот сектор, ќе треба да инвестирате пари во вашиот изглед и здравје. Треба да се погледне ако не е зашеметување, тогаш барем повеќе или помалку претставителни. Во спротивно, како можете да ги убедите потенцијалните партнери да ви го доверат случајот? Дури и по телефон и на Интернет - првите асистенти во нивниот бизнис - им требаат пари. Каде можам да ги добијам?како да започнете бизнис без пари

  • Побарајте од пријатели, пријатели или роднини.
  • Продаде нешто од наследството (автомобил, стан, германски пијано, дача).
  • Акумулира 5 години, работи на 3 дела.
  • Работат во МЛМ-компанијата (таму во просек плаќаат 10% провизија од прометот создаден од дистрибутерите што ги поканивте).
  • Земете заем. Иако ова е најлошата опција, бидејќи постои ризик да не се одвратат пари на време. Покрај тоа, меници не промовирајте позитивно размислување и лична ефикасност. Во секој случај, тука е потребно добро да се пресмета деловниот план и да се изнајдат начини да се повлече во случај на неуспех (на пример, да се дели со 2-катна селска куќа).

Како што разбирате, сето тоа зависи од обемот на активност. Понекогаш доволно презентибилен изглед и пријатен глас за организирање огромен настан (на пример, покани луѓе да тренираат милионер) и да добијат неколку десетици илјади провизија. Можете исто така да организирате компанија за развој и да заработите милијарди без да инвестирате пари. Сè е во ваши раце! Постапувајќи!

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Како да ја отворите авиокомпанијата од нула?Како да ја отворите авиокомпанијата од нула?
Деловно осигурување од ризици: карактеристики, видови и препоракиДеловно осигурување од ризици: карактеристики, видови и препораки
Мал бизнис: што да направам?Мал бизнис: што да направам?
Бизнис: како да се почне од нула и да се направи успешен?Бизнис: како да се почне од нула и да се направи успешен?
Што бизнис да се отвори во мал град: ветувачки опцииШто бизнис да се отвори во мал град: ветувачки опции
Идеја за бизнис во мал град: избираме успешна опцијаИдеја за бизнис во мал град: избираме успешна опција
Како да отворите бизнис без главен капитал - практични препораки за успешен почетокКако да отворите бизнис без главен капитал - практични препораки за успешен почеток
Како да заработите повеќе пари од вообичаено?Како да заработите повеќе пари од вообичаено?
Како да креирате бизнис план за себе: што треба да се вклучи во овој документ?Како да креирате бизнис план за себе: што треба да се вклучи во овој документ?
Канцеларија - тоа е важно, канцеларијата - тоа е потребноКанцеларија - тоа е важно, канцеларијата - тоа е потребно
» » Како да започнете бизнис ако немате искуство и пари