obrechye.ru

Орање земјиште со мотор блок

Времето кога одгледувањето и одгледувањето на земјата беше тешка, неподнослива работа, одамна е нешто од минатото. Развојот на општеството и технолошкиот напредок во голема мера го олеснува земјоделскиот труд. Модерната индустрија може да понуди многу видови на различни уреди и склопови за олеснување на работната сила за сите земјоделци и бизнисмени.орање

Механизираните алатки за култивирање на земјиштето се погодни за големи фарми и за мали парцели за домаќинства. Орање на земјата со блок-блок може целосно да ја елиминира употребата на тешки земјоделска механизација во мали области.

Општо земено, разновидноста на оваа единица ви овозможува да вршите каква било работа на терен, на парцела, во дворот на приватна куќа или на градски улици. Употребата на дополнителни додатоци помага да се сее, плеве и спреј, за прегрнување и жетва. Специјално дизајнираната опрема за мотоблокови може значително да го забрза секое работење во земјоделството или во домаќинството и да ги намали трошоците за работна сила. Во овој случај, употребата на специјализирана опрема ви овозможува да го соберете максималниот принос.

дискови куп за мотоблокНа пример, диск мотика за мотоблок овозможува да се подготви теренот квалитативно: олабавување на почвата, правење бразди за садење, и засадување на растенијата. Благодарение на прилагодливата ширина на држачот и оптималниот агол на дисковите, растенијата нема да се оштетат при обработката на земјата. Компресорот на компирот ќе помогне да се соберат сите коренови култури кои ги одгледуваат земјоделците, градинарите и земјоделците. Со помош на трева, можете да обработите огромни области од обрасната површина, да изедат голема количина на сено или да создадете убава трева. Ротационата четка ќе им помогне да ги исчистат асфалтираните патеки, да ги исчистат и од разни остатоци и од свежо паднатиот снег. Посебна снежна плоча ќе ја спаси територијата од снег. За транспорт на ѓубрива, жетва или ѓубре, можете да закачите количка до моторниот блок. Сепак, орање на земјиштето со блок-мотор е главната цел на оваа универзална единица. Горенаведените уреди служат како дополнителна опрема која во голема мера ја олеснува напорна работа на земјоделецот.

Орање на земјиштето со мотоблок не бара посебен аграрско знаење и професионални вештини. Почитувањето на одредени норми и знаења за мали трикови ќе ви овозможи брзо да извршите висококвалитетна работа. Почнувајќи обработлива работа од центарот на обработливото земјиште, постепено зголемување на обработениот периметар, ќе добиете апсолутно рамна површина, без траги од нозе и недостасува области.

дискови куп за мотоблокОрање на теренот со моторни блокови идеално ја подготвува локацијата за понатамошни садење работи. Есенската или пролетната плодна работа, извршена од специјални земјоделски машини, квалитативно го подготвува земјиштето за слетување, а со почетокот на пролетта подготвеното земјиште ќе содржи доволно количество кислород и влага. Исто така, одгледувањето почва во есен и пролет ќе го намали несаканиот раст на плевелите.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Само-направени земјоделски машини за земјоделцитеСамо-направени земјоделски машини за земјоделците
Motoblock `Lynx`: спецификации, прилози, критикиMotoblock `Lynx`: спецификации, прилози, критики
Спојување за мотоблок и додатоциСпојување за мотоблок и додатоци
Кои карактеристики имаат моторниот блок со оската за полетување?Кои карактеристики имаат моторниот блок со оската за полетување?
Hilling компирот со мотор блок - заштеда на енергија и времеHilling компирот со мотор блок - заштеда на енергија и време
Кои се техничките карактеристики на фиданка?Кои се техничките карактеристики на фиданка?
Моторна единица `Аурора`: опис и освртиМоторна единица `Аурора`: опис и осврти
Што ја сменило алатката за орање, која дојде да ја замени мотика?Што ја сменило алатката за орање, која дојде да ја замени мотика?
Како ја обработуваат почвата со блок-мотор? Како да ора плуг на мотоблок?Како ја обработуваат почвата со блок-мотор? Како да ора плуг на мотоблок?
Мотоблок МБ-1: осврти на сопственицитеМотоблок МБ-1: осврти на сопствениците
» » Орање земјиште со мотор блок